Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Единственото нещо, което съм искал да стана, а не

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Единственото нещо, което съм искал да стана, а не
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Важното е да не разочароваме някого с оставка или машинно гласуване

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Единственото нещо, което съм желал да стана, а не съм станал, е водач. Но съм още млад, евентуално имам късмет. Устойчива традиция в България е да се приказват неприятни работи за някогашни сътрудници, аз този табиет го нямам, тук значителният въпрос е по какъв начин съм сторил зло на господин Цветанов. Какво съм направил. Нито съм строителен служащ, с цел да имам нещо общо с неговите парцели, нито съм провокирал абсурда. ", разяснява изявленията на Цветан Цветанов вицепремиерът Томислав Дончев пред водещата Цветанка Ризова по БТВ.

 

" Не съм се вторачвал в неговия апартамент и имам прекомерно доста работа, с цел да се занимавам с интриги. От актива той евентуално ще успее да открадне хора - някогашни кметове и членове са в основата на неговата групировка. Не имам вяра, че ще успее да вземе огромна част от поддръжката. 

Макар и партията да е единна, тя не е хомогенна. Винаги има удовлетворени и недоволни. 

Нелепо е да се твърди, че няма напрежение. В момента обществото е разграничено. Едни млади момчета оня ден в планината ми споделят " Не забравяйте оставката ", други ми споделят " Не ни предавайте - желаеме да продължите да работите за България ". Напрежение има - едни българи са изправени против други. Когато удовлетворим едната група, това значи да разочароваме другата. И противоположното. Не знам дали едно експертно държавно управление би свалило напрежението. 

Тук е значима отговорността. Кой ще поддържа това държавно управление и кой ще носи отговорност за неговите дейности или бездействия?! И може би когато имаме съответен отговор на този въпрос, ще може да се откри дефинитивно решение. И аз мога да напусна поста си, в случай че се наложи. 

Управлението не може да е напук. Не може съществена цел на едно държавно управление да е да оцелява. Престоят сега в Министерски съвет коства политически вреди и това ерозира падкрепата и за ГЕРБ и за огромна част от фигурите в кабинета. Но не можем да разочароваме едни поради други. 

Доказателства, че властта не е самоцел сме давали доста пъти. Разликата сред постоянните и предварителните избори е няколко месеца. Милиардите евро ще бъдат харчени от идващите държавни управления. 
До момента на европейско равнище не е открит съответен аршин. Кога имаме господство на закона и по кое време нямаме. Липсва доверие във връзка с обществените институции. Опитите на страната да се оправи с корупцията са несполучливи. 

Планът го готвят структурите на Министерски съвет за парите, които би трябвало да се употребяват. 

Трябва да има проект за усъвършенстване на здравната система, икономическото развиване и посредством тези пари да се вършат промени. Трябва мощно вложение в енергийна успеваемост. 

Волята на българските жители е значима и за типа на гласуването. Двоен разход е да има машини и хартия. Ако угасне токът, изборите ще бъдат невалидни. Също и в случай че се появи жител, който не желае да гласоподава машинно. ", изложи причините си за машинното гласоподаване и за оставката на държавното управление вицепремиерът.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР